Siirry pääsisältöön

Täällä ei ole jonoja - Kyllä maistuu

Parasta täällä muuttotappioalueella asumisessa on ehdottomasti se, että täällä ei ole jonoja. Pääkaupunkiseudulla tilanne oli aivan toinen. Lähestulkoon joka päivä seisoin jonottamassa bussia, kassaa, virkailijaa, myyjää, liikennevaloja, autoja, hissejä ja ylipäätään omaa vuoroa kaiken suhteen. Täällä en ole toistaiseksi jonottanut mitään. Ne palvelut ja tarvikkeet, joita on tarjolla, ovat tarjolla heti. 


Nämä vohveliannokset saatiin torilla olevasta 4H-yrittäjän kojusta. Sitä ennen ostimme siskoni kanssa torikauppiaalta mansikoita ja herneitä. Kun istuimme ainoina asiakkaina nautiskelemaan herkuista tyhjällä torilla, kumpikin myyjätaho kävi kysäisemässä, maistuuko. En muista, että tällaista olisi tapahtunut koskaan ruuhkasuomessa, että joku olisi kiinnostunut rahojen saamisen jälkeen, maistuuko joku vai ei. Samaan aikaan toisaalta jäin miettimään, olimmeko ainoita asiakkaita sinä päivänä. Miten nämä kutistuvat palvelut saadaan pidettyä? Eikö muidenkin pitäisi tulla tänne ostamaan, jotta palvelut säilyvät? 


Miten ihana yllätys oli, että kilometrin päähän mökistämme saapui Stand Up -kiertue Kesäpojat. Kävelimme kuuntelemaan hauskaa esitystä helteisenä kesäiltana. Ei alkoholiörvellystä, täyteensullottua väkimassaa eikä jonoja taaskaan. Luonto ja kesäilta ympärillä. Mahtavaa! 


Seuraava kehumisen arvoinen kohde on Kannus Kulma, jossa pidimme siskoni kanssa kirppistä kaksi viikkoa. Tuoreessa muistissa oli vielä ne ruuhkaiset puolen tunnin jonotukset Vantaalla, kun kassalle kiemurteleva jono eteni epätoivoisen hitaasti, pöydät olivat sotkuisia ja myytäväksi viemäni tavarat revittiin melkein kuljetuskasseista. Täällä auton sai ajettua eteen ja tavarat järkkäiltyä rauhassa tuosta vain, paikan omistaja selitti ystävällisesti käytäntöjä ja hyllyt pidettiin siisteinä henkilökunnan toimesta. Kympin palvelua ja siisti paikka!


Yksi asumisen kriteerini oli, että pääsen "kävellen" Helsinkiin. Miten ihana oli käydä vastaanottomassa ystävämme juna-asemalta kesävierailulle kävellen. On tärkeää, että tiedän pääseväni täältä neljässä ja puolessa tunnissa Helsingin vilinään ilman koskemattakaan autoon. Kun meidän arki kohta alkaa, on mielenkiintoista kokeilla, miten selviämme yhdellä autolla vai selviämmekö? Olen tottunut jo parinkymmenen vuoden ajan hakemaan kauppakassini pyörällä. Tartun autoon vain, kun on ihan pakko eli mökillä. Kaksi kertaa pyörällä kaupassa käyneenä olen ihmetellyt, kuinka me taidamme olla ainoat kauppaan pyöräilijät täällä. Hullut kaupunkilaiset pyöräilykypärineen ja pyörän ostoskoreineen:-) 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nivelrikko osa 5: Potilas lievästi ylipainoinen

Viikko sitten edellinen lääkäri totesi piikkien, Cartexan-kuurin ja kortisonihoitojen ja fysioterapian olevan turhaa, kirjoitti särkylääkereseptin ja kehoitti yrittämään magneettikuvausta ja leikkausarviota "omalta" lääkäriltä. Kävin tämän viikon maanantaina työterveyslääkärillä. Sain uuden piikin, polvestani vedettiin 10 milliä nestettä ja sain kehoituksen aloittaa Cartexan uudelleen, lähetteen erikoissairaanhoitoon ja 3 päivää sairaslomaa.😞  Hoitokertomukseen oli kirjattu teksti: "lievästi ylipainoinen"😁. Kyllä! Lievästi ylipainoinen ja kohta vähän enemmänkin, jos en keksi jotain konstia päästä liikkeelle. Tällä kertaa otin sairaslapun käteeni ja linkutin odotusaulaan ja työterveyshuollon edustalla olevan kiven päälle ja kirjoitin siellä läppärilläni "sataan" paikkaan, että olen out of office ja tilasin kuljetuksen kotiin mieheltäni, asettauduin sohvalle jalka suorana ja aloin paneutumaan suoratoistotarjontaan, jotka tosin olin jo lopettanut. (Koska jo...

Nivelrikko osa 7: Leikkauskelpoinen?

Viime perjantaina iski paniikki, kun postilaatikosta löytyi kirje OYS:sta. "Sinulle on varattu aika Oulun yliopistolliseen sairaalaan". Kirjeessä luki, että kyseessä on päiväkäynti, ei sentään suoraan leikkaus, mutta samassa kirjeessä puhuttiin, kuinka ihorikkeet, ihottumat, rikkinäiset varpaanvälit ja tulehdukset ovat esteenä leikkaukselle. Ja kuinka huonokuntoiset hampaat tulee hoitaa ennen leikkaukseen tuloa tai jopa vetää irti 2 viikkoa ennen leikkausta. 😕 Myös hampaattoman suun omaavan kuuluu käydä hammastarkastuksessa. 😮Täytyi nopeasti ryhtyä toimenpiteisiin, jotka toki olisi pitänyt hoitaa jo puoli vuotta sitten, kun sinne jonoon pääsin. 🙊 Eilen kerkesin kuntosalille 1. Hampaat kuntoon Minulla oli jo kuukausia sitten varaamani hammastarkastusaika, mutta vasta siksi päiväksi, kun Ouluun tuli kutsu. Soittelin anelevasti ajanvaraukseen maanantaina ja onnistuinkin saamaan päivystysajan heti tiistaille. Hammaslääkäri arvioi 10 minuutissa suun ongelmakohdat, joissa paikka...

Nivelrikko osa 7: "Ei täällä ikinä ole kolmessa kuukaudessa päästy arvioon"

Soittelin tänään tekonivelkirurgialle, kun kutsua arviointiin ei ole tullut. Lähete tehtiin siis reilu 3 kuukautta sitten joulukuun alussa ja kotiin tullessa "Lähete on vastaanotettu" -kirjeessä kerrottiin, että hoitotakuun mukaan arviointiin tulisi päästä 3 kuukaudessa. En siis tiennyt, että lause oli "vitsi" ennen kuin tänään puhelimessa ystävällinen hoitaja totesi, että "ei täällä ikinä ole kolmessa kuukaudessa päästy arvioon".😕 Kun kyselin milloin aika mahdollisesti tulee, niin vastauksena sain 6-7 kuukautta. Eli hyvässä lykyssä kesä-heinäkuussa. Kyselin, että tarviiko tuon jälkeen odottaa vielä leikkaukseen ja kuulemma sekin 6-8 kuukautta siitä kun kirurgi on tehnyt tästä leikkauspäätöksen. Tällä laskukaavalla saattaisin siis päästä ehkäpä helmikuussa 2026 leikkaukseen.😟 Kyselin, mitä vaihtoehtoja minulla on päästä nopeammin sinne arvioon ja leikkaukseen, ja hoitaja väläytteli päiväkirurgista leikkausta perusterveelle potilaalle, johon pääsisi nopea...