Siirry pääsisältöön

Miniloma Rovaniemelle - "Onko tää lappi?"

 

Siltakierroksella Kemijoen varrella


Miehen siskon perhe muutti kesällä lappiin ja lähdettiin juhlimaan perheen 7-vuotiasta meille eksoottiseen lappiin. Rehellisyyden nimissä ei olla käyty koko perheellä Oulua pohjoisemmassa. Pelkät 8 tunnin mökkimatkat ovat olleet meille ihan riittävän pitkät saavuttaa etelästä käsin. 😅 Mutta siis nyt, kun asumme Pohjanmaalla, lappikin alkaa olla vähän enemmän saavutettavissa. Varattiin siis junaliput ja hotellihuone viikonlopuksi Rovaniemelle. 


Saavuttiin 4,5 tunnin junamatkan jälkeen perjantaina Rovaniemen juna-asemalle, jossa eksoottisesti törmäsimme tämän talven ensimmäiseen lumeen ja katuhiekkaan. Rovaniemen keskusta ja meidän hotelli sijaitsi noin 2 kilometrin matkan päässä rautatieasemalta ja suunnistimme sinne jalkapatikalla. Kaukana häämötti Angry Birds -leikkipuisto, mikä piti käydä testaamassa heti matkalaukkujen kanssa.


Olin varannut meille hotellihuoneen Scandic Pohjanhovista ihan Kemijoen varresta jokinäkymin. Saimmekin kivan, rauhallisen ja tilavan perhehuoneen Upeine siltanäkymineen. Eipähän tarvinnut vetää verhoja kertaakaan ikkunoiden eteen.😍 Lähdimme ekana iltana etsimään ruokapaikkaa ja päädyimme tuttuun ja turvalliseen Rossoon ja ihastelimme välillä Rovaniemen jouluvaloja ja kuusia. Selvästikin joulukaupunki.




Hotellista löytyi iso uima-allas, jonne suunnistimme ilta-uinnille päivällisen jälkeen. Muutaman perheen kanssa mahtui hyvin altaaseen.😀 Aamupalalla nuorimmaiseni kaipasi parin viikon takaisia Flamingon hotellin suklaadonitseja, suklaaputousta ja vaahtokarkkeja. Ja tyytyi lopulta kaurapuuroon mustikkakeitolla. 😁


Sää ei suosinut perjantaina ja lauantaina. Lähdettiin aamukävelylle kaupungille vesisateessa ja pojat puistoon, joista saavuimme takaisin litimärkinä. Poikien hanskat ja pipot taisivatkin olla loppureissun märkänä, kun hotellin kuivatusmahdollisuudet olivat olemattomat. 


Hotellin vieressä oli kiva kävelybaana Kemijoen vartta pitkin

Synttäribileet alkoivat vasta kolmelta niin päätimme lähteä extempore Joulupukin Pajakylään. Pajakylä sijaitsi 8 km:n päässä ja hurautimme sinne taksilla. Pitäähän meidän kerran elämässä nähdä, missä oikea ja aito joulupukki asustaa. Tietenkin napapiirillä.😁 Metsästimme joulupukkia pitkin pajaa ja päädyimme lopulta pitkän turistijonon päähän, josta noin tunnin jonottelun jälkeen joulupukki viimein löytyi ja saimme ostaa kuvamme muistoksi hetkestä joulupukin kanssa. Kuulemma enää 56 päivää jouluun. 😮 Mukava ja ikimuistoinen hetki varmasti monelle lapsiperheelle.



Joulupukin pajarakennukset olivat täynnä pieniä liikkeitä, joista sai ostaa matkamuistoja ja lapin tuliaisia. Meidänkin matkaan lähti kaksi pientä pehmoporoa.😀 Kivoja joulujuttuja tällä reissulla, eikä edes kova vesisada päässyt latistamaan jouluista tunnelmaa.


Sitten Emma tulikin hakemaan meidät autottomina tuleville syntymäpäiville. Vietimme nuoren miehen synttäreitä tunnelmallisessa lapin kodassa n. 30 kilometrin päässä Rovaniemeltä Songan kylässä. 



Sieltä piipahdimme ihailemasssa uutta perheen kotia ja elämää Lapissa ja Emma nakkasi ystävällisesti illaksi takaisin Rovaniemelle. Pitipä käydä vielä testaamassa maailman pohjoisinta Mäkkäriä iltapalaksi.😁 Ja iltauintien kautta unille toiseksi yöksi. Aamulla aurinko helli meitä kirkkaana ja päätimme lähteä aamupalan jälkeen pienelle siltakävelylle Kemijoen varrelle. Mukava 1,8 km:n kävelylenkki aurinkoisessa pakkassäässä.






Ja sitten olikin aika jo lähteä kotimatkalle ja käveleskellä taas juna-asemalle, josta VR meidän kuljettu sunnuntai-illaksi kotiin.😀 Mukava miniloma lappiin. Nuorempi kysyi takaisintulomatkalla junassa, että oltiinko me lapissa.😁




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Painonhallintakurssin tulokset ja vinkit

10 viikon laihdutusurakka loppui maanantaina ja huipentui InBody-mittaukseen ja otettiin meiltä vyötärönympäryskin.😅 Paikalle oli saapunut meistä kymmenestä aloittaneesta vain neljä.🤔 Itsekin hoipuin paikalle koronasta juuri päästyäni takana surkea liikuntaviikko ja ne syysloman pitsaraxit.😅  Olin laihtunut 7,7 kg ja vyötärönympärys oli pienentynyt 7,5 cm.🤩 Tulipa hyvä fiilis noista lukemista. Ei läskien tippuminen paljoa näy ulospäin, mutta fiilis on kyllä huippuhyvä ja yleiskunto selvästi parantunut.😊  Tässäpä hyväksi havaitut vinkit, millä itse sain 10 prosenttia painostani pois.😅 1. Kerroin kaikille Jos olisin ihan hiljaa ja yksin "laihdutellut", olisin varmasti sortunut koko ajan kaikkeen ja lopulta unohtanut koko jutun. Nyt kaikki työkaverini pääsivät seuraamaan matkaani kahvipullien ohi.😆 Samoin nuorin poikani muistutteli sohvalla iltaisin, eikö äitin pitäisi lähteä lenkille tai edes pihalle pyörittämään rengasta.😁 2. Tiukka

Jo riittää tämä sähköpelleily

Uusi vuosi ei alkanut yhtään niin mukavasti kuin olin suunnitellut. Ollaan kärvistelty viikko kotona kylmyydessä pörssisähkön ja polttopuiden varassa.🙄  Täällä on ollut koko viikon pakkaset lähes tai yli -30 astetta. Heräsin ensimmäiseen joululoman jälkeiseen työaamuuni klo 5.45, vilkaisin kännykän lämpötilaa (-34) ja VR:n junatilannetta ja päätin olla kuolematta kävellessäni ja odotellessani (ehkä joskus tulevaa) junaa ilman lämmintä odotustilaa. 🥶 Päivä toisensa jälkeen jouduin tekemään uuden etäpäivän lisää. Vanha diesel-automme jäätyi pihalla ja oltiin jumissa täällä kotona lämmittäen takkaa ja seuraten aina vain hurjempia pörssisähkölukemia.🥶 Joinakin öinä oli vähän halvempaa, joten lattialämmitykset ja astianpesut säädettiin pitkin öitä ja Finngridin sähköpörssisovelluksen tsekkaamisesta tuli jokatuntinen päivärutiini.😅 Lisättiin yö yöltä myös peittojen määrää yläkerran makkareissa. Ilmalämpöpumput lakkasivat toimimasta, eikä yläkerrassa ol

Kärvistelyä kylmässä - Ketkä idiootit osti ison, vanhan talon sähkölämmityksellä?

  Tervetuloa syyskuu! Enpä uskonut, että tällainenkin päivä tulisi, että pitää alkaa kärvistelemään kylmässä ja säästämään oikeasti sähköä. Tästä masentuneena pyörittelin tiistaina pyykkikonetta, kuivuria, astianpesukonetta ja robotti-imuria halpojen sähköaikojen kunniaksi. Nyt lattialämmitykset on ruuvattu minimiin, sauna on käyttökiellossa, lämmin suihku "kortilla" ja vaatteita + astioita harjoitellaan käyttämään useampi päivä.😟  Sähkönsäästäjän perusvaruste: villasukat 1.9. alkaen sähkön hinta pomppasi paikallisella Korpelan Voimalla ensin 13,07 snt/kWh ja 1.10. alkaen 49,60snt/kWh. Jos maksoimme ennen hinnan korotuksia omakotitalon ja mökin sähkökustannuksia keskimäärin 300 euroa kuussa, lokakuun alusta hinta entisellä kulutuksella on kahdeksankertainen eli 2400e/kk. Tähän aika harvan lapsiperheen rahat riittää, joten innolla odottelemme hallituksen lupaamaa joulukuun lapsilisätuplausta. Niillä kahdellasadalla eurolla ei taida saada palkattua edes välittäjää myymään nämä